Verschil tussen een crème en een booster?

Wat is nu juist het verschil tussen een booster en een dagcrème? 

Bij het kiezen van de juiste huidverzorging kunnen de vele opties soms overweldigend zijn. Een veelgestelde vraag is: wat is het verschil tussen een booster en een dagcrème? Voor jou even  het verschil.

 

🌸 TEXTUUR

Een van de eerste dingen die je zult merken, is het verschil in textuur tussen een booster en een dagcrème:

  • Booster: Deze voelt soepel en licht aan op de huid. Het is niet vet en laat geen plakkerig laagje achter, waardoor ze geschikt zijn om met de dagcrème te mengen of er onder aan te brengen. 
  • Dagcrème: Deze heeft een dikkere textuur en voelt rijker aan. Dagcrèmes zijn ontworpen om een beschermende laag op de huid te vormen, wat vooral nuttig is voor het vasthouden van vocht gedurende de dag.

🌸 WERKZAME STOFFEN

Wanneer je op zoek bent naar snelle en zichtbare resultaten, biedt een booster vaak een voorsprong:

  • Booster: Door de hogere concentratie actieve werkstoffen, zie je sneller resultaat. Boosters zijn ontworpen om specifieke problemen aan te pakken en kunnen daarom intensiever werken dan een dagcrème. Dit maakt boosters bijzonder effectief voor het aanpakken van specifieke huidproblemen zoals acne, extreme droogte, rimpels, rosacea en couperose.
  • Dagcrème: Biedt geleidelijke en langdurige verzorging, ideaal voor dagelijkse hydratatie en bescherming tegen omgevingsfactoren.

Bij Absolution begrijpen we dat elke huid uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Daarom bieden we voor elk huidprobleem een gerichte oplossing 💕.

🌸 Hulp Nodig?

Weet je niet welke booster het beste bij jouw huid past? Stuur dan een privéberichtje en ik help je met alle plezier verder! Je kunt al onze producten vinden in de salon en in de webshop.